Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 ianuarie 2016, 14:51 views 7707
Un Centru de Dializă performant, inaugurat la Chişinău
14 ianuarie 2016, 14:51 views 7707

Un Centru de Dializă performant, inaugurat la Chişinău

Unul dintre cele mai mari Centre de Dializă din Europa a fost inaugurat astăzi, la Chişinău. Acesta este amplasat în incinta Spitalului Clinic Republican, iar inaugurarea acestuia a fost posibilă graţie proiectului de parteneriat public-privat pentru servicii de dializă în Republica Moldova.

Potrivit directorului medical al Centrului, Petru Cepoida, renovarea și modernizarea Centrului de Dializă a costat peste două milioane de euro.

„Centrul dispune de 48 de locuri de dializă și șase aparate de rezervă, cu ajutorul cărora putem deservi 350 de pacienți. După extinderea capacității Centrului, până la 64 de aparate, și deschiderea a încă două săli de dializă, capacitatea Centrului va fi de peste 400 de pacienți", a spus managerul medical al instituției.

Noul Centru de Dializă a fost dotat cu echipament de ultimă generație. „Echipamentul este din așa numita generația a cincea. Toate aparatele de care dispun la moment centrele de dializă din țară sunt de generația a patra. Utilajul acesta este într-atât de performant, încât poate să măsoare tensiunea pacientului chiar în timpul dializei", a explicat Petru Cepoida.

Tratamentul pacienților dependenți de dializă este acoperit din contul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sanatate , Chisinau , medicina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
6 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Popovca a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.