Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 noiembrie 2015, 15:37 views 7969
Primăria capitalei amenință cu sechestrarea bunurilor, banilor și interdicția de a părăsi țara
03 noiembrie 2015, 15:37 views 7969

Primăria capitalei amenință cu sechestrarea bunurilor, banilor și interdicția de a părăsi țara

Primăria Chișinău a anunțat că la 15 octombrie 2015 au expirat ambele termene de plată a impozitului pe bunurile imobiliare. În acest context, conform legislaţiei în vigoare, pentru contribuabilii care au restanţe la plata impozitului pe bunurile imobiliare se aplică penalităţi (pentru fiecare zi de întîrziere a plăților), notează NOI.md.

Într-un comunicat de presă difuzat de Primărie se menționează că faţă de contribuabilii care au restanţe la impozitul pe bunurile imobiliare vor fi aplicate măsurile de încasare silită a obligaţiilor, inclusiv prin aplicarea sechestrelor asupra bunurilor, extragerea mijloacelor băneşti de pe conturile bancare şi punerea interdicţiilor în vederea perfectării actelor la instituţiile statului sau de părăsire a hotarelor ţării.

Astfel, toţi cei care nu au efectuat plăţile în anul curent, dar deţin avizele de plată pentru impozitul pe bunurile imobiliare, urmează să-şi onoreze obligaţiile fiscale prin achitarea acestora în instituţiile bancare, oficiile poştale sau online prin www.mpay.gov.md. Eventualele neclarităţi care pot apărea urmează a fi soluţionate la sediul Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale, din str. 31 August 1989, nr. 63 A, prin e-mail: impozite@pmc.md sau la tel: (022) 990-997 (la tastarea butonului de sector).

NOI.md remarcă operativitatea organelor fiscale privind sancționarea contribuabililor. Unii cetățeni ne-au comunicat că au început să primească avize cu amenințări de amendare, sechestrare și interdicția de a părăsi țara deja a doua zi după expirarea termenului de achitare impozitului pe bunurile imobiliare. Aceste amenințări le-au primit chiar și cetățenii care pînă atunci și-au onorat conștiincios obligațiunile. Avînd în vedere că pentru difuzarea notificărilor respective prin poștă este nevoie de circa trei zile, înseamnă că acestea au fost expediate anticipat, fără a se informa despre situația reală privind datoriile. Apropo, pentru aceasta au fost cheltuiți banii noștri, ai contribuabililor.

Avînd în vedere că mulți concetățeni locuiesc nu la locul de reședință, le putem sugera să scoată la imprimantă notificarea privind plata de pe site-ul www.servicii.fisc.md, utilizînd serviciul „Informație despre bunurile imobiliare” sau să telefoneze la primăria locului de domiciliu sau de reședință, unde există toată informația despre impozitul pe bunurile imobiliare, și vor primi chitanța prin fax sau prin poșta electronică.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , primaria , impozit , imobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
679 locuitori

Pompa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Suvorovca, Pompa și Pervomaisc. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 679 de oameni. Satul Pompa a fost menționat documentar în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.