Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 aprilie 2015, 17:19 views 8682
Parlamentul a decis data alegerilor locale: 14 iunie
03 aprilie 2015, 17:19 views 8682

Parlamentul a decis data alegerilor locale: 14 iunie

Deputații au decis că alegerile locale în Republica Moldova vor avea loc pe 14 iunie.

Raportorul pe marginea proiectului de lege, deputatul socialist Vasile Bolea, a propus iniţial ca alegerile locale să aibă loc pe 7 iunie, dar a căzut ulterior de acord cu propunerea liderului PLDM, Vlad Filat, de a stabili data de 14 iunie.

Liderul liberalilor Mihai Ghimpu a propus ca Parlamentul să fixeze prima duminică din luna iunie pentru organizarea algerilor locale, dar deputaţii au decis într-un final să se limiteze la stabilirea datei pentru alegerile din acest an.

Cu 60 de zile înainte de data alegerilor, formaţiunile politice şi pretendenţii independenţi la funcţii de aleşi locali au permisiunea legală de a începe campania electorală.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a planificat cheltuieli de circa 90 de milioane de lei pentru desfășurarea alegerilor locale generale. Potrivit deciziei CEC, suma include şi cheltuielile pentru organizarea turului doi de scrutin. Din aceşti bani vor fi amenajate aproape 2.000 de secţii de votare şi remunerat personalul din cele 1.500 de birouri electorale.

Ultimele alegeri locale generale au avut loc în Republica Moldova în iunie 2011.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

alegeri , primaria , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
117 locuitori

Camencuţa este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de Glodeni şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 117 oameni. Satul Camencuța a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.