Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 ianuarie 2015, 15:43 views 13090
Parcul Valea Trandafirilor, inlocuit cu blocuri?
Foto: thisotherworld.co.uk
19 ianuarie 2015, 15:43 views 13090

Parcul Valea Trandafirilor, inlocuit cu blocuri?

Parcul Valea Trandafirilor devine din ce in ce mai mic. In ultimii ani, tot mai multe blocuri au rasarit in locul copacilor. Un activist al organizatiei "Salvati orasul Verde" sustine ca in timpul apropiat urmeaza sa fie ridicat acolo un zgaraie nori cu 36 de etaje. Alexei Dimitrov sustine ca aflat despre constructie, chiar de la proprietarul firmei. De cealalta, primaria sustine ca deocamdata nu a primit nicio solicitare de acest gen.

Zvonul despre constructia unei cladiri cu 36 de etaje in parcul Valea Trandafirilor si care ar urma sa fie cel mai grandios proiect din Chisinau, a aparut acum o saptamana, cand mai multi activisti au protestat in fata primariei capitalei. Un membru al organizatiei "Salvati Orasul Verde" sustine ca proprietarul unei firme de constructie i-ar fi spus ca intentioneaza sa ridice un bloc in parcul Trandafirilor, in locul unui restaurant.

Alexei DIMITROV, MEMBRU ORGANIZATIE "SALVATI ORASUL VERDE": "El a spus ca restaurantul nu este rentabil"

Alexei Dimitrov sustine ca deocamdata nu detine niciun document ce ar confirma cele spuse de el. Insa ar avea o inregistrare audio cu directorul firmei, in care acesta ii povesteste despre planurile sale.

Directorul firmei care ar urma sa construiasca blocul sustine ca ar fi avut un proiect si s-ar fi consultat la primarie insa a primit refuz.

Vladimir TONU, DIRECTOR FIRMĂ DE CONSTRUCȚIE: "Eu am fost la primarie, dar ni-au spus ca nu coincide..."

Viceprimarul, Nistor Grozavu sustine ca deocamdata nu exista nicio solicitare de acest fel.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR CHIŞINĂU: "Nu stiu a existat asa proiect doar ca pe strada Albisoara, insa nu poate fi realizat pentru ca infrastructura nu ne permite.."

Constructia unui bloc de locuit in parcul Valea Trandafirilor nu ar fi o premiera. In zona verde este o cladire cu opt etaje, dar si un hotel de lux cu 9 etaje.

Alexei DIMITROV, MEMBRU ORGANIZATIE "SALVATI ORASUL VERDE": "Initial iata potrivit proiectului era cu patru etaje si complex de sport si s-a transformat in hotel."

Primaria sustine ca nu are nicio implicare. Si asta pentru ca toate terenurile au fost privatizate inca in periaoda sovietica, iar ulterior pamanturile au fost vandute antreprenorilor.

Sursa: protv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
3394 locuitori

Chiştelniţa este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Chiştelniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 35 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3394 de oameni. Satul Chiştelniţa a fost menționat documentar în anul 1698 cu denumirea Hoimănești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.