Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 decembrie 2014, 11:51 views 9144
Pomii de Crăciun, la mare căutare
Foto: trm.md
29 decembrie 2014, 11:51 views 9144

Pomii de Crăciun, la mare căutare

Sunt frumoşi, stufoşi şi de diferite dimensiuni. Vorbim despre molizii care au apărut în vânzare în pieţele din Chişinău. Preţul acestora este aproape acelaşi ca şi anul trecut şi variază de la o sută până la o mie de lei. Comercianţii deocamdată sunt în aşteptarea cumpărătorilor care mai mult se interesează de ofertă decât procură, transmite Radio Moldova Actualităţi.

Brazii vii pun stăpânire pe capitală. Aceștia pot fi găsiți atât în piețe, cât și în interiorul unor cartiere. În acest an comercianții sunt generoși și nu prea au ridicat prețurile comparativ cu anul trecut. Deși cumpărătorii se lasă așteptați, vânzătorii sunt siguri că veniturile lor vor crește. Ei spun că cele mai mari vânzări au loc în perioadele 20-24 și 28-31 decembrie.

Un brad mai înalt poate ajunge la prețul de 300-400 de lei. Totuși, cei mai solicitați sunt brazii mai mici.

Din an în an tot mai solicitați sunt brazii în ghiveci, prețul cărora variază de la 800 la 1500 de lei.

Oamenii se arată mulțumiți de ofertă. „Prețurile nu ne par atât de mari, dar oamenii sunt bucuroși, pentru că o dată în an este Revelionul și cu toții avem copii mici. Iar fără un brad în casă nu vine Anul Nou și copii nu se bucură", spune unul dintre cumpărători.

Unii trecători spun că nu vor avea anul acesta brad viu în casă, fie că nu au bani pentru a-l cumpăra, fie că optează pentru unul artificial. „Am unul artificial, l-am împodobit frumos, așa că n-aș vrea să distrug natura pentru o singură zi", afirmă unul dintre trecători.

În acest an, Agenția Moldsilva a pus în vânzare peste 20 de mii de pomi de Crăciun.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

brad , Chisinau , sarbatoare , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.