Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 decembrie 2014, 14:54 views 11935
O parte din chişinăuieni vor mai puţină căldură în calorifere
Foto: trm.md
16 decembrie 2014, 14:54 views 11935

O parte din chişinăuieni vor mai puţină căldură în calorifere

După ce unii locuitori ai capitalei s-au plâns că este prea cald în locuinţe, temperatura din calorifere a fost micşorată de către furnizor. Dacă la începutul săptămânii trecute erau 72 de grade în calorifere, acum temperatura agentului termic a scăzut până la 68 de grade, iar până la sfârşitul săptămânii ar putea scădea cu încă 2 grade.

Deşi suntem la mijlocul lunii decembrie, mai mulţi chişinăuieni au stat astăzi cu geamurile deschise. Unii spun că nu rezistă să stea prea mult în casă din cauza căldurii. Un alt motiv pentru care locatarii vor mai puţină căldură în calorifere sunt facturile de întreţinere.

În timp ce unii se plâng că se sufocă, alţii cred că nu este suficient de cald afară pentru ca temperatura să fie micşorată. Responsabilii de la Primăria Chișinău nu exclud să mai micşoreze temperatura dacă afară vor fi +9 +10 grade Celsius.

Pentru agentul termic, livrat în noiembrie, proprietarii de garsoniere trebuie să plătească aproximativ 500 de lei. Cei care au două şi trei camere vor achita 1000 de lei şi, respectiv, 1400 de lei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , incalzire , servicii , Termocom , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.