Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 noiembrie 2014, 11:57 views 14503

Foto: politie.gov.md
03 noiembrie 2014, 11:57 views 14503

"Mașina spion" a poliţiei pe străzile Chișinăului

Şoferii, care parcheaza neregulamentar nu vor mai rămîne fara placutele de inmatriculare. Nu vor scapa insa de amenzi. Din decembrie politia va folosi o masina spion, care va scana toate strazile din capitala iar conducatorii auto nedisciplinati vor primi amenzile prin posta.

La exterior, masina spion nu se deosebeste deloc de celelalte automobile care circula pe strazile capitalei, deoarece nu are nici un insemn al politiei. In interior insa automobilul este dotat cu un program special, cu monitoare, dar si camere video. L-am testat impreuna cu politia pe strada Mihai Eminescu, in perimetru strazilor Bucuresti si 31 august unde exista indicatorul oprire interzisa. Astfel, camerele fixate pe masina politiei au filmat automobilele.

Iar ca sa se convinga ca soferii nu stationase doar pentru cîteva minute, dar de fapt isi parcase masina, peste ceva timp politistii revin in zona cu pricina.

Nu toate masinile parcate neregulamentar ajung insa in capcana politiei. Doar cele care stau in raza indicatorului oprire interzisa si blocheaza circulatia.

Cei de la Centrul de Monitorizare afirma ca masina este deocamdata in regim de testare. Din moment ce sistemul va fi omologat, imaginile vor fi procesate in regim on-line iar amenda va ajunge in cutia postala a soferului buclucas. In schimb acesta nu va trebui sa-si recupereze placuta de inmatriculare de la politie.

Chiar si asa, cei de la Centrul de Monitorizare afirma ca vor mai exista situatii, cand masinile parcate neregulamentar vor fi evacuate de pe strazi.

Masina capcana a politiei va intra in actiune din luna decembrie. In prezent, unitatile de transpsort parcate neregulamentar sunt evacuate sau ramîn fara placutele de inmatriculare. Pe lînga aceasta, soferul este amendat cu 200 de lei.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

automobil , politia , monitorizare , Chisinau

Comentarii

 (1)
  • #1 Asparagus Răspunde Citează selecţia
    Скажите куда позвонить, хам под окнами ставит машину прямо на цветник.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.