Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 martie 2024, 16:00 Muzica clasica views 868
Podul de pe autostrada pe rîul Gîrla a fost reabilitat: Cum arată el acum
19 martie 2024, 16:00 Muzica clasica views 868

Podul de pe autostrada pe rîul Gîrla a fost reabilitat: Cum arată el acum

Comisia de recepție, formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, companiei de proiectare și antreprenorului, au stabilit că lucrările de reconstrucție a podului amplasat pe drumul R16 BălțiFăleștiSculeniUngheni, km 62,38 au fost executate conform standardelor de calitate impuse, respectând proiectul de execuție și normativele în vigoare.

Menționăm că lucrările au fost executate de către antreprenorul ,,Corsag” S.R.L în baza proiectului de execuție elaborat de către S.A „Intexnauca”, transmite Noi.md.

Astfel, podul reabilitat din apropierea loc. Medeleni, după un complex de măsuri orientate spre sporirea calității, va facilita accesul transporturilor în condiții de siguranță, confort și maximă fluiditate. În cadrul acestui proiect, s-au executat lucrări de reparație a podului, care are o lungime de 27,82 m, 3 deschideri de 7,5 m – 6,8 m -7,18 m și două benzi de circulație.

De asemenea, au fost amenajate trotuare, bariere metalice de protecție atât rutiere cât și pietonale, dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație, indicatoare rutiere, marcaje și alte elemente importante pentru siguranța și confortul la trafic.

Reiterăm că, podul din proximitatea satului Medeleni, comuna Petrești, are o însemnătate socio-economică majoră, fiind amplasat pe o arteră națională importantă, ce duce spre punctul vamal Sculeni. În anul 2023, punctul vamal Sculeni a înregistrat un volum semnificativ de trafic, fiind traversat de aproximativ 754.000 de unități de transport și 2,2 milioane de pasageri, subliniind astfel rolul esențial a acestui pod în asigurarea mobilității regionale și internaționale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pod , Balti , Făleşti , Sculeni , Ungheni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
345 locuitori

Balinţi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Balinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.