Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 august 2021, 11:30 Dansul moldovenesc views 2860
La Bălți a fost reluată circulația trenurilor
03 august 2021, 11:30 Dansul moldovenesc views 2860

La Bălți a fost reluată circulația trenurilor

Trenurile diesel care circulă pe direcțiile Bălți-Rogojeni, Bălți-Ungheni și Bălți-Ocnișa au revenit pe rute astăzi, 2 august. Cu o săptămînă în urmă, ele au fost scoase din cauza stării tehnice precare.

Informația că trenurile au revenit pe linie a fost confirmată de șeful secției linii din Bălți, Alexei Kruglii. El a spus că o scrisoare corespunzătoare a sosit deja de la Chișinău.

La sfîrșitul săptămînii trecute, în grup feroviarilor din Moldova de pe Facebook a apărut informația că trenurile interurbane își vor relua activitatea începînd de luni, 2 august, deși o confirmare oficială a acestor date deocamdată nu există.

Alexandru Slusari, fost deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), care a criticat activitatea administrației întreprinderii de stat "Calea Ferată a Moldovei", a declarat că trenul Bălți-Ungheni va înceta să circule din 26 iulie.

Cu toate acestea, după cum a raportat CFM, trenurile diesel au încetat să circule din Bălți în toate cele trei direcții. Directorul general al căii ferate, Oleg Tofilat, a explicat atunci că acest lucru se datorează stării tehnice precare a două trenuri care deservesc trei rute, acestea trebuind să fie scoase de pe linie pentru reparații.

Potrivit directorului căii ferate, a fost nevoie de o săptămînă pentru a le repara, dar aceasta înseamnă doar menținerea stării trenurilor dizel și acest lucru nu va rezolva complet problema.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Balti , tren

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
6200 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 6200 de oameni în anul 2007. Satul Hlinaia a fost atestat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.