Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7521 Vizualizări

Primul Festival al Cartofului la Corjeuţi

Un Festival al Cartofului va avea loc în premieră în satul Corjeuţi (raionul Briceni) la 11 noiembrie, anunță trm.md. Festivalul va promova cultura cartofului şi calitatea bucatelor tradiţionale gătite din cartofi şi va prezenta cartoful în toate formele sale: crud, pentru a fi cumpărat; gătit sub formă de bucate fierbinţi sau reci.

De ani buni, locuitorii satului Corjeuți își cîștigă pîinea din creșterea cartofilor. Corjeuțenii, primii agricultori din R. Moldova care au început să cultive cartofi pe suprafeţe mari, fac investiţii importante în cultura cartofului. În anul 2011, în raionul Briceni, suprafeţele recoltate cu cartofi s-au mărit cu aproximativ 30 la sută, iar roada obținută acoperea de două ori necesităţile ţării.

Programul Festivalului include: iarmarocul produselor agricole, tîrgul meşterilor populari, concurs de desene, prezentarea noilor tehnologii de cultivare a cartofului, spectacol de muzică şi dans cu participarea formaţiilor artistice din regiune şi ţară, concursul bucatelor din cartofi (cu degustare), concursul standurilor cu legume, concert cu participarea interpreţilor de muzică populară şi uşoară, hora satului și altele.

Evenimentul este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria Corjeuți, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Consiliul Raional Briceni.

Cuvinte cheie:

localitati , moldovenii , Festival

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexandrovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Citeşte mai departe