Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7590 Vizualizări

La ce etapă se află proiectul de reabilitare a podului dintre Varnița și Gura Bîcului (Foto)


Podul care leagă localitățile Varnița și Gura Bîcului din raionul Anenii Noi se află, în continuare, în stare deplorabilă, fapt ce pune în pericol traficul rutier în zonă.

Autoritățile au promis în toamna anului trecut că podul va fi reparat în 2019, dar lucrările încă nu au început.

Problema a fost semnalată în repetate rînduri de locuitorii din zonă, care au atenționat că pe zi ce trece podul se distruge, iar teama lor este că la un moment dat acesta se va prăbuși.

Contactat de Noi.md, președintele raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, a menționat că a fost demarată licitația pentru selectarea companiei care va efectua lucrările. Întrucît și-a depus dosarul doar un participant, pe 3 iunie va fi organizată o licitație repetată.

„Podul este inclus în reparații pentru anul acesta. Procedura de licitație este în desfășurare, sperăm foarte mult să avem participanți. Volumul e foarte mare de lucrări pe țară și de aceea nu sînt pretendenți. Dacă și a doua oară va fi doar un agent economic, atunci legea ne permite să îl selectăm", a comunicat Rapcea.

Funcționarul a precizat că podul nu va fi reparat capital, ci doar curent. Bugetul prevăzut pentru efectuarea lucrărilor este de 500 de mii de lei. „Specialiștii au făcut evaluările la fața locului. Vom repara cele două găuri și vom turna un strat nou de asfalt pe tot podul, de asemenea vor fi reparate perilele", a adăugat Rapcea.

Anterior, pe adresa redacţiei noastre au fost expediate de cîteva ori fotografii din partea cititorilor, care ne scriu că, pe zi ce trece, podul se ruinează, iar teama localnicilor este că la un moment dat acesta s-ar putea prăbuși și chiar răni pe cineva.

Cuvinte cheie:

pod , reparatie , Anenii Noi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Popovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
6 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Popovca a fost înființat în anul 1911.

Citeşte mai departe