Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 ianuarie 2016, 14:00 views 6883
Trei Centre de resurse pentru copii cu nevoi speciale vor fi deschise în UTA Gagauz-Yeri
24 ianuarie 2016, 14:00 views 6883

Trei Centre de resurse pentru copii cu nevoi speciale vor fi deschise în UTA Gagauz-Yeri

Centre de resurse vor fi deschise pe lîngă trei instituţii de învăţămînt preuniversitar din UTA Gagauz-Yeri. O decizie în acest sens a fost aprobată ieri de Executivul autonomiei, transmite MOLDPRES.

Centrele vor fi deschise în cadrul liceelor „Boris Ianacoglo" din satul Copceac, „Grigore Vieru" din Chioselia Rusă şi în liceul din satul Baurci.

Potrivit şefului Direcţiei pentru educaţie din UTA Gagauz-Yeri, Sofia Torlac, structurile vor lua sub îngrijire 27 de copii cu nevoi speciale. Pentru activitatea acestor centre în anul 2016 din bugetul autonomiei vor fi alocaţi aproximativ trei sute de mii de lei.

„În prezent în regiune avem 20 de Centre de resurse în care sînt înscrişi 260 de elevi", a menţionat Sofia Torlac, citată de gagauzinfo.md.

Sistemul educaţiei incluzive are scopul să încadreze în procesul de învăţămînt copiii cu nevoi speciale, oferindu-le şansa să facă studii împreună cu semenii lor. Centre de resurse se deschid în acele instituţii, unde învaţă cel puţin zece copii cu cerinţe educaţionale speciale.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
61 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Hănăsenii Noi, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 61 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.