Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 12747 Vizualizări

Evghenii Șevciuk a fost condamnat la 16 ani de închisoare


Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru luare de mită în proporții deosebit de mari și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Împotriva politicianului au fost instituite cinci cauze penale. Acesta a părăsit teritoriul transnistrean în vara anului trecut, scrie rbc.ru.

Așa-zisa curte supremă din stânga Nistrului a anunțat verdictul fostului șef, Evgheni Șevciuk.

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, în absență, a primit 16 ani de închisoare.

În plus, conform deciziei instanței, politicianul va trebui să plătească o amendă de 600 de milioane de ruble transnistrene. (aproximativ 36,7 milioane de dolari).

Împotriva lui Șevciuk au fost instituite cinci cauze penale- două dintre ele s-au referit la mituire, alte trei - depășirea atribuțiilor de serviciu.

În iunie, Șevciuk a fost, de asemenea, acuzat de „contrabanda de mărfuri peste frontiera de stat" și de "deturnarea fondurilor populare".

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tașlîc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1745
Populația:
3216 locuitori

Tașlîc este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 70 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2007, populaţia satului constituia 3216 oameni. Satul Tașlîc a fost menționat documentar în anul 1745.

Citeşte mai departe