Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 13619 Vizualizări

Evghenii Șevciuk a fost condamnat la 16 ani de închisoare


Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru luare de mită în proporții deosebit de mari și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Împotriva politicianului au fost instituite cinci cauze penale. Acesta a părăsit teritoriul transnistrean în vara anului trecut, scrie rbc.ru.

Așa-zisa curte supremă din stânga Nistrului a anunțat verdictul fostului șef, Evgheni Șevciuk.

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, în absență, a primit 16 ani de închisoare.

În plus, conform deciziei instanței, politicianul va trebui să plătească o amendă de 600 de milioane de ruble transnistrene. (aproximativ 36,7 milioane de dolari).

Împotriva lui Șevciuk au fost instituite cinci cauze penale- două dintre ele s-au referit la mituire, alte trei - depășirea atribuțiilor de serviciu.

În iunie, Șevciuk a fost, de asemenea, acuzat de „contrabanda de mărfuri peste frontiera de stat" și de "deturnarea fondurilor populare".

Localităţile Moldovei şi diasporei

Caracui

Statut:
Sat
Prima atestare:
1712
Populația:
2581 locuitori

Caracui este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Caracui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2581 de oameni. Satul Caracui a fost menționat documentar în anul 1712.

Citeşte mai departe