Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 octombrie 2015, 15:16 views 9100
În Soroca urmează a fi create noi locuri de muncă
12 octombrie 2015, 15:16 views 9100

În Soroca urmează a fi create noi locuri de muncă

Peste 1500 de posturi vacante urmează să fie create în timpul apropiat în raionul Soroca. O companie coreană va deschide o filială în localitate. Nerăbdători, cei peste o mie de şomeri din localitate au luat deja cu asalt Oficiul Forţei de Muncă şi au depus cereri de angajare, relatează Mesager.

De câţiva ani Angela Zaim este în căutarea unui loc de muncă. Femeia a muncit ani buni peste hotare, iar acum este hotărâtă să lucreze acasă. Şomera spune că deschiderea filialei coreene i-ar oferi posibilitatea să-şi întreţină familia şi să aibă o sursă sigură de venit.

Intenţiile firmei coreene sunt pe potriva aşteptărilor şomerilor din Soroca. Muncitori ar urma să primească un salariu de până la cinci mii de lei.

În prezent, în raionul Soroca sunt înregistraţi oficial 1058 de şomeri. O bună parte dintre ei ar putea fi angajaţi la viitoarea uzină, însă numărul necesar de muncitori este mult mai mare. În cazul în care locurile nu vor fi completate, agentul economic şi-ar putea schimba planurile, deschizând uzina într-o altă localitate.

Datele oficiale arată că, în luna septembrie, în Moldova erau 21.616 şomeri, cu 51 mai mulţi decât în luna august.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

munca , salarii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1882
Populația:
311 locuitori

Larga este un sat din cadrul comunei Zolotievca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Anenii Noi și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 311 oameni. Satul Larga a fost menționat documentar în anul 1882.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.