Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 5279 Vizualizări

Salvatorii ruşi au finalizat demolarea funicularului Rezina-Rîbniţa


Foto: facebook.com

Salvatorii de la Ministerul Situaţiilor Excepţionale al Rusiei se întorc astăzi, 17 iunie, la Moscova după ce au finalizat demolarea funicularului avariat care unea Rezina şi Rîbniţa, aflate pe cele două maluri ale Nistrului, comunică agenţia RIA Novosti cu referire la informațiile oferite de Serviciul de presă al MSE.

În total, la etapa finală a operaţiunii, desfăşurate pe 14 mai, au participat 23 de specialişti, inclusiv 19 salvatori din detaşamentul „Ţentrospas", care au activat la Rîbniţa şi anul trecut.

Anterior MSE al Rusiei a comunicat că au fost dezasamblate manual 2,6 mii de metri pătraţi de plasă de protecţie. În anul 2014 specialiştii au lichidat, prin intermediul aruncării în aer controlate a construcţiilor de rezistenţă, segmentul funicularului care trecea pe deasupra cartierelor rezidenţiale. Atunci au fost demontate 300 de tone de construcţii metalice şi coborîte 60 de vagonete.

Funicularul, cu lungimea de circa 3,7 km, o parte a căruia trecea deasupra Nistrului, a fost construit cu peste 50 de ani în urmă pentru livrarea materiei prime la Combinatul de Ciment din Rîbniţa. În ultimii 20 de ani obiectul nu a fost folosit şi a ajuns în stare avariată.

Cuvinte cheie:

Nistru , drum , Rusia , Moldova , salvatori

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cneazevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
948 locuitori

Cneazevca este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîzlar, Cneazevca și Stoianovca. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 948 locuitori. Satul Cneazevca a fost menționat documentar în anul 1894.

Citeşte mai departe