Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 iulie 2015, 11:28 views 10240
Orașul Orhei se va înfrăți cu judeţul Shuangliu din China
Foto: vk.com
24 iulie 2015, 11:28 views 10240

Orașul Orhei se va înfrăți cu judeţul Shuangliu din China

O delegaţie a consiliului orăşenesc Orhei a plecat în China, pentru semnarea unui acord de înfrăţire între oraşul Orhei şi judeţul Shuangliu.

Acordul de înfrăţire va fi semnat de consilierii Vitalie Colun şi Leonid Haceaturean. "Ne dorim o dezvoltare rapidă şi de calitate al oraşului nostru. În acest sens, ne orientăm eforturile spre toate direcţiile, inclusiv în căutarea şi stabilirea relaţiilor de colaborare cu diferite regiuni ale lumii. Acordul de înfrăţire ne poate ajuta în multe: schimbul de experienţă în domeniul administrării publice locale, dar şi dezvoltarea proiectelor economice, sociale, culturale, de infrastructură", a spus Leonid Haceaturean.

Judeţul Shuangliu este parte componentă al oraşului Chengdu, capitala provinciei Sichuan. Shuangliu are o populaţie de 920 000 de oameni, conform ultimului recensământ. Judeţul include 18 localităţi mici, cele mai vechi datând încă din secolul XIV. Una din localităţile judeţului, Huanglongxi, a fost declarată, recent, "Cel mai frumos oras ecologic și cultural din China".

Cei doi consilieri orăşeneşti din Orhei se vor afla în vizită, în Shuangliu, până pe 3 august. Toate cheltuielile pentru deplasarea delegaţiei orheiene sunt suportate de partea chineză.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

partener , China , acord , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.