Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 aprilie 2015, 11:50 views 9918
Orheiul Vechi – loc pentru drift? (Video)
23 aprilie 2015, 11:50 views 9918

Orheiul Vechi – loc pentru drift? (Video)

Oaspeții din străinătate au organizat în zilele de Paști, la Orheiul Vechi, curse de drift improvizate.

Celorlalţi vizitatori ai Complexului Muzeal "Orheiul Vechi" nu le rămăsese nimic altceva, decît să urmărească de la o distanță sigură divertismentul periculos al "oaspeților din est".

Vă reamintim că celebrul Complex Muzeal "Orheiul Vechi" este situat la 43-45 km de Chişinău, fapt care servește drept stimulent suplimentar pentru organizarea numeroaselor excursii prin aceste locuri. Pe teritoriul Complexului sînt două muzee, sînt deschise pentru public biserica rupestră veche, precum și cîteva hoteluri particulare, situate în satele Butuceni şi Trebujeni. Acesta este un monument arhitectural de tip urban, unde s-au păstrat multe construcţii, care prezintă un mare interes pentru istorici, arheologi, arhitecţi, precum şi pentru turişti.

De curînd, Ministerul Culturii al Republicii Moldova a depus, repetat, dosarul de înscriere a Rezervaţiei „Orheiul Vechi" pe lista UNESCO.

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati , natura , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
1695 locuitori

Donduşeni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Donduşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1695 de oameni. Satul Donduşeni a fost menționat documentar în anul 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.