Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 noiembrie 2012, 15:40 Artele decorative views 4396
15 noiembrie 2012, 15:40 Artele decorative views 4396

Capitala Tineretului se va muta la anul în oraşul Ialoveni

Autorităţile locale au preluat deja ştafeta de la colegii lor din Cahul, în cadrul Galei Tineretului. La eveniment au fost premiaţi tinerii, care au obţinut performanţe din domeniul literaturii, artei şi ştiinţei. Distincţiile au fost oferite cîştigătorilor de către politicieni, anunță prime.tv. 

Un premiu special pentru activism civic i-a fost oferit unui tînăr cu dizabilităţi locomotorii, care lucrează laborant în liceul din satul Ştefăneşti, raionul Floreşti.

Printre cei premiaţi la categoria Literatură şi artă este filologul Viorica Caraman, pictoriţa Valeria Duca, autorii unui manual de literatură universală şi Adriano Marian, dirijorul Chișinău Youth Orchestra, care a şi evoluat la Sala cu Orgă.

La categoria ştiinţă şi tehnică s-au învrednicit de premii A. Cosmescu, autorul unui manual de scriere academică, şi fizicianul Sergiu Anghel. Acesta din urmă a fost apreciat pentru cercetările sale în domeniul lazerului. Tînărul speră că invenţia sa nu va rămîne pe hîrtie, ci va fi aplicată în medicina din Moldova. 

Cuvinte cheie:

localitati , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.