Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 mai 2016, 14:21 Artele decorative views 6974
Festivitatea ,,Gala laureaţilor” a avut loc la Casa Raională de Cultură Ialoveni
29 mai 2016, 14:21 Artele decorative views 6974

Festivitatea ,,Gala laureaţilor” a avut loc la Casa Raională de Cultură Ialoveni

La data de 25 mai a avut loc Festivitatea ,,Gala laureaţilor", Ialoveni 2016, acţiune organizată de Direcţia Generală Educaţie, Consiliul Raional Ialoveni, găzduită de Casa Raională de Cultură Ialoveni, potrivit www.il.md.

La eveniment au fost prezenți: Anatolie Dimitriu, preşedintele raionului, Igor Evtodiev, doctor habilitat în ştiinţe fizico-matematice, conferenţiar universitar, coordonator al Lotului Olimpic naţional şi internaţional, vicepreşedinţii raionului Victor Bînzari şi Tudor Grigoriţă, Buşmachiu Ion, şef secţie Situaţii Excepţionale, Nina Miroliubov, Preşedintele Consiliului Interramural al Sindicatelor Ialoveni, primari, şefi de direcţii, secţii, din cadrul Consiliului Raional, manageri şcolari, cadre didactice, părinţi, elevi din instituţiilor de învățămî nt din raion.

Cu mesaj de salut a venit Galina Niţa, şef interimar al DGE, care a dat start programului specific unei lecţii de bilanţ, a visurilor, succeselor şi realizărilor din domeniul edicaţiei. Dl Anatolie Dimitriu, preşedintele raionului a înmî nat burse pentru 50 de elevi din raion, au fost decernaţi laureaţii din cadrul olimpiadelor la disciplinele şcolare la nivel raional: locurile I- 53 premianţi, II- 54 premianţi, III- 57 premianţi şi profesorii acestora, inclusiv laureaţii Concursului raional ,,Izvoarele înţelepciunii" şi 12 participanţi în cadrul Concursului raional ,,Pedagogul anului", Ediţia 2016.

Nominalizările au fost accentuate de discursuri şi mesaje de felicitare din partea oaspeţilor, cadrelor didactice , elevilor intercalate cu cu un set de numere artistice selecte, care au adus satisfactie şi armonie publicului.

În premieră absolută, anul acesta cu sprijinul acordat din partea Consiliului raional au fost decernaţi cu prime 23 de elevii şi profesorii acestora, care s- au învrednicit de locuri premiante în cadrul Olimpiadelor şi Concursurilor Republicane, Ediţia 2016.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Ialoveni , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
248 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 248 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.