Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
14 decembrie 2015, 16:38 Meşteşuguri populare views 12426
„Covorul dorului
14 decembrie 2015, 16:38 Meşteşuguri populare views 12426

„Covorul dorului" (Foto, Video)

Vă propunem atenției Dumneavoatsră următorul fotoreportaj realizat de moldovenii.md de la cea de-a doua ediţie a Tîrgului Naţional al Covorului „Covorul dorului", care s-a desfăşurat recent la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo".

Circa 30 de meşteri populari ţesători au expuns la eveniment în jur de 150 de piese de unicat din colecţiile personale.

Ediția din acest a cuprins mai multe compartimente: Covorul Tradiţie – o expoziţie de scoarţe din colecţia Muzeului Naţional de Etnografie Naturală; Covorul Continuitate (o expoziţie cu vînzare a covoarelor realizate de meşteriţele Centrului „Artă Rustică" din Clişova Nouă, Orhei); Covorul Neţesut, care a inclus covoare din colecţia Muzeului „Casa părintească" din satul Palanca, raionul Călăraşi; Covorul Contemporaneitate - expoziţie cu vînzare a covoarelor produse de către SA „Covoare Ungheni".

Reamintim că informații exhaustive despre Alesul covoarelorŢesutul popular decorativBroderiiCroşetareÎmpletitul din salcieÎmpletitul din paieÎmpletitul din pănuşi de porumbÎmpletitul din papurăPrelucrarea artistică a lemnuluiPrelucrarea artistică a pietreiCeramica popularăPrelucrarea artistică a pielii şi a blănurilorPrelucrarea artistică a metalelor pot fi vizualizate la compartimentul «CULTURA» - Мeşteşuguri populare al proiectului moldovenii.md.

Cuvinte cheie:

tirg , covoare , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.