Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
24 august 2015, 10:55 Meşteşuguri populare views 12273
Lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, vor fi expuse la muzeu
24 august 2015, 10:55 Meşteşuguri populare views 12273

Lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, vor fi expuse la muzeu

La 26 august, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, în cadrul unei expoziții, vor fi expuse lucrările meșterului popular, Parascovia Secrieru, relatează NOI.md.

Expoziția se va desfășura sub genericul „Croșetînd firul destinului...", începînd cu ora 14.00.

În opinia meșterului popular, arta croșetării exprimă frumusețea sufletului femeiesc. Din frageda copilărie a fost atrasă de misterul semnelor sacre. A croșetat și a studiat semnificațiile acestora.

Lucrările autoarei au fost prezente în cadrul mai multor expoziții personale în orașele Chișinău, Iași, București, Moscova, Brunssum (Olanda). Parascovia Secrieru a participat alături de alți meșteri populari din Republica Moldova, la diverse manifestări cultural-artistice organizate atît în țară, cît și peste hotare: Rusia, Ucraina, Belarus, România, Bulgaria, Franța, Canada, Marok, Italia, Olanda, etc. unde a fost menționată cu premii și diplome de merit.

Parascovia Secrieru s-a născut în comuna Bujor, raionul Hîncești, la 30 august 1939. A activat în domeniul pedagogic și a participat la elaborarea unui șir de materiale didactice.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

expoziție , cultura , Chisinau , arta , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
2995 locuitori

Giurgiuleşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Giurgiuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Cahul și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2995 de oameni. Satul Giurgiulești a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.