Mergi spre compartimentul: Literatura
18 noiembrie 2013, 13:45 Literatura views 9582
18 noiembrie 2013, 13:45 Literatura views 9582

Spiridon Vangheli a prezentat o culegere de versuri din creaţia lui Grigore Vieru


Foto: radiochisinau.md

Un volum cu versuri din creaţia lui Grigore Vieru, selectate de scriitorul Spiridon Vangheli, a fost prezentată astăzi la şedinţa operativă a Primăriei capitalei, comunică MOLDPRES.

Cartea întitulată "Tu m-ai strigat fiule?" are 128 de pagini şi şapte capitole, axate pe şapte direcţii din creaţia lui Grigore Vieru. Spiridon Vangheli a recunoscut că este uşor şi în acelaşi timp foarte greu să faci o carte despre Vieru.

"Păcat că nu este Grigore. El ar fi sărutat această carte, fiindcă a aşteptat-o toată viaţa. Este datoria noastră sfîntă să adunăm ceea ce avem, nu să risipim", a spus Spiridon Vangheli.

Cartea a fost ilustrată cu creaţiile pictorilor Igor Vieru, Simion Zamşa şi a artistului fotograf Mihai Potîrniche. Volumul a fost editat într-un tiraj de cinci mii de exemplare care vor ajunge în toate bibliotecile şi instituţiile de învăţămînt din capitală, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

scriitor , literatura , carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
85 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 85 de oameni. Satul Pobeda a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.