Mergi spre compartimentul: Literatura
02 noiembrie 2013, 12:37 Literatura views 8563
02 noiembrie 2013, 12:37 Literatura views 8563

Salonul Internaţional de Carte Ştiinţifică şi Didactică de la Chișinău şi-a desemnat laureaţii


Foto: asm.md

La Biblioteca Ştiinţifică „A. Lupan” a AŞM şi-a încheiat astăzi lucrările cea de-a II-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Ştiinţifică şi Didactică. În ultima zi a salonului a avut loc ceremonia de decernare a premiilor şi conferinţa aniversară „Biblioteca ştiinţifică – 85 de ani de istorie în comunitatea ştiinţifică”, relatează MOLDPRES.

În posesia Marelui Premiu pentru cea mai bună bibliotecă on-line a intrat Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca şi Fondul Rusesc pentru Cercetări Fundamentale din Moscova.

Premiul pentru cartea cu cea mai bună ţinută poligrafică l-a luat Institutul pentru Studii Enciclopedice al AŞM pentru volumul „Mănăstirile şi schiturile Moldovei, iar Th. D. Ene – premiul pentru cea mai populară carte a salonului – „Website-ul corporatist – instrument de promovare a culturii organizaţionale”, apărută la Editura Universităţii din Bucureşti.

De premiul pentru cea mai academică prezenţă s-a învrednicit Victoriţa Trif pentru cartea „Profesia academică sau despre afacerea cunoaşterii"

Editurii Academiei Române i-a revenit premiul pentru cea mai bună carte filosofică. Carmen Dobre de la Biblioteca Academiei Române s-a ales cu premiul pentru cel mai patriotic discurs despre patrimoniul bibliotecii.

Apoi a avut loc conferinţa aniversară „Biblioteca ştiinţifică – 85 de ani de istorie în comunitatea ştiinţifică”. Cu ocazia acestui eveniment, colectivul bibliotecii a fost felicitat de preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, prim-vicepreşedintele de onoare al aceleiaşi instituţii, Teodor Furdui, directorul Institutului de Chimie, Tudor Lupaşcu, dr. Maria Cosniceanu ş.a.

Cea de-a doua ediţie a salonului s-a desfăşurat în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie.

Cuvinte cheie:

carte , premiu , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
înc. sec. XX
Populația:
186 locuitori

Novaia Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Mănoileşti, raionul Ungheni. Satul Novaia Nicolaevca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Novaia Nicolaevca a luat naștere la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.