Mergi spre compartimentul: Literatura
16 iunie 2013, 13:00 Literatura views 10381
16 iunie 2013, 13:00 Literatura views 10381

O călătorie în universul eminescian


Foto: trm.md

Expoziţia "Vreme trece, vreme vine…" a fost inaugurată în scuarul din preajma statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfînt. Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român (ICR) "M. Eminescu" în parteneriat cu Primăria capitalei.

Locuitorii şi oaspeţii capitalei au posibilitatea să parcurgă itinerarul zbuciumat al poetului de la copilăria sa, la Ipoteşti, şi pînă în ziua cumplită a morţii sale din 15 iunie 1889. Momentele definitorii sînt prezentate în 22 de bannere, expuse la eveniment, relatează trm.md.

În cadrul expoziției a avut loc o acțiune care va facilita cunoaşterea mai bună a operei eminesciene. ICR "M. Eminescu" a dăruit 200 de Dicţionare enciclopedice Mihai Eminescu bibliotecilor publice, universitare și raionale.

Expoziţia "Vreme trece, vreme vine..."  va ajunge în mai multe localităţi din Moldova. Pe viitor  vor fi organizate în acelaşi format expoziţii consacrate lui Bănulescu-Bodoni, Dimitrie Cantemir, Alexei Mateevici, relatează trm.md.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
302 locuitori

Sacarovca este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 16 km de orașul Sîngerei și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Sacarovca a fost întemeiat în anul 1925 cu denumirea Secăreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.