Mergi spre compartimentul: Literatura
29 mai 2013, 10:14 Literatura views 10276
29 mai 2013, 10:14 Literatura views 10276

Guguţă în lumea artelor japoneze

La Muzeul Naţional de Istorie a fost deschisă expoziţia de origami dedicată personajului de poveste “Guguţă“. Scriitorul Spiridon Vangheli prezent la acest vernisaj a declart ca este bucuros că Guguţă, a devenit un ministru de externe al literaturii noastre, relatează tv7.md.

Cea de-a treia ediţie a expoziţiei de origami a fost intitulată sugestiv „Guguţă călătorind prin LUME„. Astfel organizatorii au dorit să fie mai aproape de cei mici, deoarece Guguţă a devenit expresia copilăriei.

La aceasta expozitie au venit copii din toata ţara. Tatăl lui Guguţă, Spriridon Vangheli este foarte mîndru că băieţelul din operele sale şi-a găsit viză de reşedinţă în toate satele şi oraşele Moldovei, ba încă şi mult dincolo peste hotarele ei.

Menţionăm că anul 2013 a fost declarat anul lui Spiridon Vangheli. Autorităţile Chişinăului planifică să instaleze în capitală monumentului lui Guguţă.

Cuvinte cheie:

origame , literatura , Guguta , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.