Mergi spre compartimentul: Literatura
15 august 2012, 16:08 Literatura views 9529
15 august 2012, 16:08 Literatura views 9529

În Moldova va fi lansat Dicţionarul enciclopedic Mihai Eminescu

Prima sinteză a eminescologiei mondiale va fi lansată la Chișinău. Este vorba despre Dicţionarul enciclopedic Mihai Eminescu, care va fi prezentat publicului în cadrul primului For al eminescologilor, informează trm.md. Autorul lucrării, Mihai Cimpoi, spune că lucrarea va prezenta, în cele 1000 de pagini, personalitatea, biografia, opera şi viaţa lui Eminescu.

În operă, sînt analizate 340 de poezii eminesciene, prin prisma concepţiei lui Mihai Cimpoi despre poezia modernă, existenţială. Autorul susține că dicţionarul va include şi noi reprezentări ale operei geniului în filatelie, medalistică, muzică, arta plastică din mai multe ţări.

Forul eminescologilor se va desfăşura la Chișinău, pe 3 şi 4 septembrie curent și va întruni exegeţi din diverse ţări. Forul este consacrat aniversării a 70-a de la naşterea lui Mihai Cimpoi. Evenimentul este organizat de Academia de Ştiinţe a R. Moldova, Academia Română, cu susţinerea Ministerului Culturii din R. Moldova.

În lume, există un singur dicţionar de autor: cel consacrat lui Shakespeare şi editat în SUA.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
345 locuitori

Socii Noi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Socii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.