Mergi spre compartimentul: Literatura
22 ianuarie 2015, 10:33 Literatura views 11568
Poezie moldovenească tradusă în limba neerlandeză
Foto: trm.md
22 ianuarie 2015, 10:33 Literatura views 11568

Poezie moldovenească tradusă în limba neerlandeză

În sediul Ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles a avut loc o seara de poezie cu participarea poetului din Republica Moldova, Nicolae Spătaru. Evenimentul a avut loc la 16 ianuarie şi a fost prilejuit de prezentarea antologiei „O floare de sânge cu petale ninse" de Arcadie Suceveanu (Een bloem van bloed met besneeuwde blaadjes) - prima carte de literatură din Republica Moldova tradusă în limba neerlandeză.

Publicația cuprinde versuri a zece poeți contemporani din Republica Moldova: Grigore Chiper, Teo Chiriac, Dumitru Crudu, Emilian Galaicu-Păun, Vasile Gârneţ, Diana Iepure, Aura Maru, Irina Nechit, Nicolae Spătaru și Arcadie Suceveanu. Traducerea versurilor a fost făcută de cunoscuții traducători flamanzi: Jan Willem Bos şi Jan H. Mysjkin.

Culegerea a fost prezentată în seara premergătoare și la Poëziecentrum din Gent, în prezența poetului Nicolae Spătaru și a celor doi traducători. Traducătorii Jan Willem Bos şi Jan H. Mysjkin și poetul Nicolae Spătaru au citit poeme în română şi neerlandeză, iar directorul ICR Bruxelles, Robert Adam, organizatorul evenimentului, a subliniat importanța promovării culturii și literaturii din Republica Moldova pentru reîntoarcerea țării noastre în spațiul cultural european.

Antologia dedicată poeziei din Republica Moldova constituie o premieră în spaţiul literar neerlandofon și continuă seria de volume de poezie românească publicate de Poëziecentrum cu concursul ICR Bruxelles.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

poet , carte , limba , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2486 locuitori

Brăneşti este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de oraşul Orhei şi la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Satul Brănești a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.