11 noiembrie 2023, 12:00 Sănătate views 1048
În atenția moldovenilor care-și cumpără prima de asigurare obligatorie de asistență medicală
11 noiembrie 2023, 12:00 Sănătate views 1048

În atenția moldovenilor care-și cumpără prima de asigurare obligatorie de asistență medicală

Cetățenii care au achitat prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă pînă la sfîrșitul anului vor rămîne asigurați pînă la data de 31 ianuarie a anului viitor. Parlamentul a adoptat joi, 9 noiembrie curent, reglementări privind organizarea sistemului asigurării obligatorii de asistență medicală.

Modificarea respectivă este necesară, întrucît legea anuală a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală se publică, de regulă, la sfîrșitul lunii decembrie, notează noi.md cu referire la realitatea.

Din această cauză, persoanele care își cumpără polița de asigurare individual nu pot achita prima pînă la Anul Nou sau în primele zile din luna ianuarie, acestea fiind zile de odihnă. Or, persoanele respective ar putea avea nevoie de polița de asigurare în cazul spitalizării.

Autorii documentului au mai propus ca persoanele care nu achită prima în sumă fixă pînă la 31 martie să nu fie amendate.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1801
Populația:
471 locuitori

Curătura este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti. Satul Curătura este situat la o distanță de 15 km de orașul Șoldănești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 471 de oameni. Prima atestare a satului Curătura datează din anul 1801.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.