12 iulie 2013, 12:54 Sănătate views 8790
12 iulie 2013, 12:54 Sănătate views 8790

Prezentare de modă pe biciclete la Chișinău


Foto: evz.ro

De la tocuri la pedale. Cel putin 50 de fete, duminică, își vor etala ținutele în mersul pe doua roți. Acțiunea are scopul de a promovarea bicicleta și modul sanatos în rîndul femeilor. Astfel, toate fetele care știu să pedaleze sunt invitate să-și decoreze bicicleta cu flori, să îmbrace rochii și să dea culoare străzilor din Chisinău, relatează tv7.md.

Duminică, dacă auziti claxoane de bicicletă, să știti că femeile și-au intrat în rol. Oxana Greadcenco, Anastasia Condruc și Nata Andreev și-au propus să scoată fetele la o plimbare neordinară. Să renunțe la pantofi cu toc, în schimbul unei ore de ciclism.

Tot ce trebuie să faci este să-ți pui cea mai frumoasă rochie sau fustă din garderobă să-ți împodobești bicicleta cu flori și accesorii colorate, astfel ca străzile chisinăului să prindă viată. Și nu există nici un impediment pentru femeile care vor să participe, dar nu au bicicletă. În Chisinau sunt cel putin 2 puncte de unde aceasta poate fi închiriată. Parcul central Stefan Cel Mare si Gradina Botanică.

Biciclistele sînt rugate să trimită un mail cu numele şi numărul de telefon la fetepebiciclete@gmail.com. Deja peste 20 de fete au reactionat pozitiv.

In așa mod, organizatoarele speră să captiveze atentia trecătorilor, și în special a autorităților.

Cursa biciclistelor va fi supravegheată de Inspectoratul National de Patrulare. Asemenea actiuni sunt larg raspîndite in Europa. In Romania de exemplu, anual în peste 10 orase biciclistele se fac simtite de la distantă. In Moldova evenimentul se desfășoară în premieră.

Cuvinte cheie:

sport , moda , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
306 locuitori

Hagichioi este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Taraclia și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Hagichioi a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.