03 ianuarie 2022, 16:00 Sănătate views 1621
În Chișinău numărul bolnavilor de COVID-19 este scăzut, autoritățile municipale se așteaptă la un nou val
03 ianuarie 2022, 16:00 Sănătate views 1621

În Chișinău numărul bolnavilor de COVID-19 este scăzut, autoritățile municipale se așteaptă la un nou val

În instituțiile municipale spitalicești din Chișinău sînt internați doar 254 de bolnavi de coronavirus, însă autoritățile afirmă că un nou val va apărea la sfîrșitul lunii ianuarie, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, a declarat, în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei, că în instituțiile municipale spitalicești sînt internați 254 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care "18 persoane sînt în stare foarte gravă fiind internate în secția de terapie intensivă". "Statistic, numărul îmbolnăvirilor de coronavirus este redus. La domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, se tratează un număr de 851 de pacienți", a spus Gîlcă.

În același timp, sursa citată a specificat că în condițiile în care mulți cetățeni moldoveni au revenit în țară, este verosimilă apariția variantei Omicron. "Apariția coronavirusului Omicron în Republica Moldova este foarte plauzibilă. Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, mulți moldoveni s-au întors acasă. În condițiile aglomerărilor din aeroporturi, posibilitățile de infectare cu virusul Omicron sînt sporite. Cred că la sfîrșitul lunii ianuarie, începutul lui februarie, numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 va crește", a explicat oficialul.

El a subliniat că, pentru a face față unui eventual nou val de îmbolnăviri, Primăria Chișinău a păstrat un număr suficient de paturi de tratament pentru coronavirus în spitalele municipale.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1650 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Străşeni. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 6 m de orașul Strășeni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1650 de oameni. Satul Roșcani a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.