13 ianuarie 2017, 15:00 Sănătate views 8677
13 ianuarie 2017, 15:00 Sănătate views 8677

Băuturile energizante provoacă diabet

Se crede că băuturile energizante tonifiază și sporesc capacitatea de lucru datorităingredientelor specifice pe care le conțin. Cele mai des intîlnite ingrediente dintr-o băutură energizantă sînt guarana, taurina, complexul de vitamine B și diferite ierburi. Practic, lista este similară cu ce găsești într-o băutură răcoritoare, dar cantitățile sunt mai mari în cazul acesta. Potrivit studiului savanților americani băuturile energizante datorează calitățile lor exclusiv cofeinei, notează dailymail.co.uk.

Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină de pînă la 14 ori mai mare în comparaţie cu băuturile carbogazoase, acel nivel fiind considerat "toxic" de către experţi.

Totodată, băuturile energizante conţin calorii suplimentare, pe care cei mai mulţi dintre copii nu reuşesc să le consume şi care pot provoca apariţia obezităţii şi a cariilor dentare.

Băuturile energizante conţin o serie de stimulenţi, precum cofeina, care sînt asociaţi cu apariţia diabetului, a maladiilor cardiace, a tulburărilor de comportament şi chiar a deceselor premature.

Medicii le recomandă părinţilor să le ofere apă și sucuri copiilor lor, considerînd că apa reprezintă cea mai bună soluţie pentru a se hidrata.



Cuvinte cheie:

bauturi , diabet , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.