25 iulie 2013, 11:15 Sănătate views 12918
25 iulie 2013, 11:15 Sănătate views 12918

Băuturile carbogazoase dulci perturbă metabolismul omului


Foto: donbass.ua 

Este bine cunoscut faptul că consumul băuturilor  carbogazoase dulci provoacă obezitatea. Cu toate acestea, puţini ştiu că acest efect se obţine într-un timp foarte scurt. Doar o lună de consum regulat a băuturilor  carbogazoase dulci poate într-atît perturba metabolismul în corpul uman, încît acesta va lua energia necesară din zahărul ce se conţine în băutură şi va nceta să ardă grasimile din organism, scrie meddaily.ru.

O astfel de perturbare a metabolismului poate duce la consecinţe negative persistente, inclusiv creşterea zahărului din sînge și diabet de gradul II.

O astfel de dependenţă a metabolismului de consumul de băuturi carbogazoase a fost stabilită în cursul unui studiu în care voluntarilor li s-a  propus timp de patru săptămîni să consume regulat băuturi  carbogazoase dulci. Aceasta a condus la  perturbarea metabolismului muscular în organismul voluntarilor. Ca urmare, chiar şi la oamenii aparent sănătoşi au apărut semne tipice pentru pacienţii cu obezitate şi diabet zaharat de gradul II. Deaceea experții recomandă insistent să reduceți consumul de bauturi carbogazoase dulci la minim.

Cuvinte cheie:

sanatate , corp , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.