22 august 2018, 16:30 Sănătate views 9779
Situaţia privind numărul cazurilor de rujeolă poate fi vizualizată în timp real pe pagina ANSP
22 august 2018, 16:30 Sănătate views 9779

Situaţia privind numărul cazurilor de rujeolă poate fi vizualizată în timp real pe pagina ANSP

Situaţia privind numărul cazurilor de rujeolă poate fi vizualizată în timp real. Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a creat un banner pe pagina sa oficială, unde oamenii pot vedea cîte diagnosticuri sînt confirmate sau suspecte în acel moment.

Astfel, potrivit datelor prezentate, de la începutul acestui an şi pînă acum la 142 de oameni analizele au indicat prezenţa virusului, iar 63 de persoane au avut suspecţii de rujeolă.

Doar în luna august au fost înregistrate 168 de cazuri, dintre care 105 îmbolnăviri. În ultima săptămînă, cele mai multe au fost în raioanele Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hîncești.

Amintim că numărul diagnosticelor confirmate de rujeolă a crescut pe parcursul zilei de ieri la 56 la 105.

În sudul ţării s-au luat măsuri urgente. Niciun copil din Găgăuzia nu va fi primit la şcoală de 1 septembrie, dacă nu va prezenta certificatul medical privind vaccinarea împotriva rujeolei. Decizia a fost luată astăzi în cadrul comisiei pentru situaţii excepţionale, care a avut loc la Comrat. Autorităţile locale susţin că situaţia în regiune este una gravă, iar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu exclud că în Ceadîr-Lunga ar putea fi instituit codul roşu de rujeolă.

Astfel, un grup format dintr-un poliţist, un medic şi un reprezentat al primăriei va merge în familiile, care sunt împotriva vaccinării şi vor încerca să-i convingă să-şi imunizeze copiii.

Ţinînd cont de situaţia îngrijorătoare, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii îndeamnă oamenii să-și imunizeze copiii și dau asigurări că vaccinul este inofensiv.

Amintim că focarul a izbucnit într-o tabără neautorizată din Ungheni. Virusul a fost depistat la un copil care se întorsese recent din Ucraina. Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

rujeolă , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
1369 locuitori

Sadovoe este un sat şi comună în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Sadovoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Bălți și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de locuitori. Satul Sadovoe a fost oficial înregistrat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.