27 aprilie 2015, 15:33 Sănătate views 17415
27 aprilie 2015, 15:33 Sănătate views 17415

Fiecare al şaselea caz de cancer este cauzat de o infecţie

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului, pe baza statisticilor din 184 de ţări pe 27 de tipuri de cancer, aproximativ 16% din toate cazurile de cancer la nivel mondial sînt cauzate de infecții, relatează Focus. Aceasta constituie două milioane de cazuri anual. Cota de astfel de cazuri în ţările sărace (22,9%) este de trei ori mai mare decăît în cele industrializate (7,4%), scrie publicaţia.

"Studiul spune că măsurile de prevenire, cum ar fi vaccinurile, tehnica de injectare în condiţii de siguranţă şi preparatele antibacteriene ar putea duce la progrese semnificative în lupta împotriva cancerului Autorii studiului spun că, în primul rînd, poate fi prevenită sau tratată infecția cu virusul papilomei umane, helicobacter pylori sau hepatita B şi C. Potrivit studiului, aceste patru infecții sînt responsabile pentru 1,9 milioane de cazuri de cancer pe an", - afirmă publicația.

Cuvinte cheie:

pericol , cancer , infecție , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1408
Populația:
93000 locuitori
Logo

Bender este un municipiu din Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 61 km de Chișinău. În componența orașului este inclusă comuna Proteagailovca. Conform datelor din anul 2011, populaţia localității constituia 93 000 de oameni. Localitatea Bender a fost menționată documentar în anul 1408 cu denumirea Tighina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.