30 iunie 2017, 15:00 Sănătate views 5010
Părinții vor putea să-și supravegheze copiii spitalizați în secțiile de reanimare
30 iunie 2017, 15:00 Sănătate views 5010

Părinții vor putea să-și supravegheze copiii spitalizați în secțiile de reanimare

Ministerul Sănătății anunță că, părinții vor putea să-și supravegheze copiii spitalizați în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare. Micuții pînă la vîrsta de trei ani vor fi însoțiți permanent de unul dintre membrii familiei, iar în cazul copiilor mai mari, accesul adulților va fi asigurat în funcție de posibilitățile instituției medicale, se arată într-un comunicat de presă.

Membrii de familie ai pacienților minori vor avea acces în secțiile menționate mai sus și în afara programului de vizite, inclusiv în timpul nopții. În acest caz, va fi necesară permisiunea șefului secției, sau a medicului reanimatolog de gardă.

La intrarea în secție, părinții vor trebui să îmbrace un halat medical, o bonetă, o mască și să încalțe bahile. Aceștia vor primi echipamentul necesar din partea instituției medicale, la prima vizită.

Personalul medical va refuza accesul în secții, dacă membrii de familie vor fi beți, drogați, agresivi sau vor avea simptome de boală contagioasă.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

parinti , copii , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
1090 locuitori

Ruseni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1090 locuitori. Satul Ruseni a fost înființat în anul 1933.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.