09 februarie 2012, 15:36 Sănătate views 4041
09 februarie 2012, 15:36 Sănătate views 4041

Uniunea Europeană a introdus un nou logo pentru produsele ecologice

Comisia Europeană a anunţat oficial cîştigătorul concursului de logo-uri pentru produsele ecologice. Mai mult de 130.000 de oameni au votat pentru noul simbol.

Din 1 iulie 2010, logo-ul biologic al UE este obligatoriu pentru toate produsele organice produse oriunde în UE, confirmînd prin prezenţa sa că corespunde tuturor standardelor. Pentru produsele importate logo-ul este un atribut opţional.

Produsele biologice, demne de a purta noul logo verde cu stele albe, au fost crescute fără utilizarea de pesticide sau alte substanţe chimice, precum şi îngrăşăminte, hormoni sau alte mijloace de îmbunătăţire a recoltei. În producţia de alimente ecologice trebuie să se respecte principiile dezvoltării durabile, adică nu trebuie să sufere solul, iar resursele energetice trebuie utilizate cu eficienţă maximă.

Existenţa unui astfel de logo pe produsele alimentare sporește credibilitatea față de produse ecologice, simplifică recunoașterea ei de către cumpărător, încurajînd astfel producătorii să producă alimente ecologice. Desigur, preţul la produsele ecologice este mai mare decît la celelalte produse. Dar, consumatorul are posibilitatea de a alege şi de a deosebi produsele de calitate superioară. Această măsură, de asemenea, protejează producătorii onești de concurenţa neloială.

 

Sursa:  ecology.md

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2603 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baimaclia, Acui şi Suhat. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 locuitori. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.