11 iulie 2016, 16:20 Sănătate views 5402
Institutul de Medicină Urgentă a primit un nou lot de ajutor umanitar (Foto)
11 iulie 2016, 16:20 Sănătate views 5402

Institutul de Medicină Urgentă a primit un nou lot de ajutor umanitar (Foto)

Institutul de Medicină Urgentă din capitală a primit astăzi un nou lot de ajutor umanitar oferit de Farmacia Internațională Umanitară din Anjou, Franța.

Ajutorul umanitar a fost donat cu suportul Asociaţiei Obşteşti „Degeţel". Acesta cuprinde peste 60 de paturi medicale şi saltele, dulapuri, noptiere, consumabile medicale şi cuverturi de pat etc.

Directorul Asociaţiei Obşteşti „Degeţel", Philippe Chaudier, a specificat că acest eveniment demonstrează solidaritatea faţă de pacienţii din R. Moldova. „Este al treilea lot pentru Spitalul de Urgenţă. Ne propunem pentru viitor să schimbăm toate cele 600 de paturi necesare instituţiei. Nu ne oprim aici, avem o colaborare şi cu spitalul din Bălţi, pentru care vrem să facem aceeaşi donaţie", a menționat Philippe Chaudier.

„Republica Moldova are acum mare nevoie de acest act de binefacere. Din păcate bugetul nu ne permite procurarea acestor dispozitive medicale, care sînt destul de scumpe. Această donaţie vine să îmbunătăţească calitatea serviciilor medicale, de aceea sperăm că şi în viitor vom avea o colaborare frumoasă", a declarat viceministrul Sănătăţii, Oleg Creciun.

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu, a susţinut că ajutorul umanitar va fi distribuit chiar astăzi în unităţile medicale din cadrul instituţiei. „Pe parcursul acestui an vom beneficia de cel puţin încă 250 de paturi. Deja în următorul an preconizăm să avem întregul efectiv de paturi schimbate şi condiţii mai bune pentru internarea pacienţilor".

„Valoarea financiară a lotului donat astăzi este în jur de 100 mii de euro. Pînă în prezent am beneficiat, în total, de ajutor umanitar în valoare de cel puţin trei sute mii de euro", a adăugat Ciocanu.

Farmacia Internațională Umanitară din Anjou, Franța, colaborează timp de 12 ani cu instituţiile medico-sanitare din Republica Moldova, perioadă în care au fost oferite 25 de loturi cu donaţii umanitare.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

medicina , ajutor umanitar , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2448 locuitori

Malcoci este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Malcoci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2448 de oameni. Satul Malcoci a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.