11 februarie 2016, 16:45 Sănătate views 4803
Mai multe instituţii de învăţămînt au fost închise din cauza infecţiilor respiratorii
11 februarie 2016, 16:45 Sănătate views 4803

Mai multe instituţii de învăţămînt au fost închise din cauza infecţiilor respiratorii

Mai multe instituţii de învăţământ din ţară şi-au sistat temporar activitatea din cauza numărului mare de infecţii respiratorii acute. Este vorba despre câteva grădiniţe şi o şcoală din raionale Călăraşi, Străşeni, Taraclia şi Ceadîr-Lunga.

Solicitat de IPN, şeful Direcţiei învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Valentin Crudu, a declarat că este vorba despre două grădiniţe din Călăraşi şi Străşeni. Activitatea instituţiilor a fost suspendată după ce 34 de copii, în total, s-au îmbolnăvit de infecţii respiratorii acute.

Valentin Crudu a menţionat că de asemenea a fost întreruptă activitatea într-o şcoală din raionul Taraclia. În acest caz este vorba de circa 40 de copii bolnavi din cei 260 de elevi. Deocamdată cele trei instituţii au fost închise pentru o săptămână. În cazul şcolii, administraţia instituţiei urmează să prezinte ministerului un orar de recuperare a orelor.

De asemenea, a fost sistată activitatea unei grădiniţe din Ceadîr-Lunga. Solicitat de IPN şeful Centrului raional de Sănătate Publică, Ivan Hasta, a declarat că din cei 195 de copii, care frecventau instituţia 59 s-au îmbolnăvit. Totodată, 12 cadre didactice din grădiniţă suferă de infecţii respiratorii acute.

Cele două instituţii de învăţământ preşcolar din raion, care au fost închise acum două săptămâni din cauza numărului mare a infecţiilor respiratorii, şi-au reluat activitatea.

La începutul săptămânii, autorităţile au anunţat că pragul epidemic de îmbolnăvire prin infecţiile respiratorii acute a fost depăşit. Săptămâna trecută numărul persoanelor afectate a crescut de 1,2 ori faţă de săptămâna precedentă şi a ajuns la peste 12 mii de cazuri. Totodată, de la începutul sezonului, în ţară s-au înregistrat peste 300 de cazuri de gripă sezonieră, iar patru persoane au decedat. Autorităţile au dispus ca evenimentele publice cu multă lume să fie temporar interzise.

 

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

scoala , infecție , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
6200 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 6200 de oameni în anul 2007. Satul Hlinaia a fost atestat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.