09 septembrie 2015, 11:00 Sănătate views 7252
Pacienții își pot alege medicul de familie până 31 octombrie
09 septembrie 2015, 11:00 Sănătate views 7252

Pacienții își pot alege medicul de familie până 31 octombrie

Pacienții își pot alege sau schimba medicul de familie și instituția medicală primară în care vor să fie tratați până în data de 31 octombrie. Conform procedurii, doritorii trebuie să depună o cerere în acest sens.

Medicul de familie şi instituţia medicală primară pot fi schimbate o singură dată pe an. Excepție sunt cazurile în care pacienții își schimbă viza de reședință. Specialiștii le recomandă oamenilor să depună cererile la cea mai apropiată policlinică.

"Deja au început persoanele să vină, să se înregistreze la medicul de familie. Nu putem să refuzăm cererea pacienţilor. Un medic trebuie să fie amabil, să discute cu pacientul, să-l întrebe care este problema şi să-i intre în situaţie", a spus medicul Aliona Ceban.

De cele mai multe, oamenii își schimbă doctorul pentru că sunt nemulțumiți de calitatea serviciilor.

Anul trecut, peste 50 de mii de persoane au depus cereri pentru a-și schimba medicul de familie. Un medic de familie poate oferi asistenţă pentru aproximativ 1.500 de pacienţi.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Moldova , medicina , medic , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
1010 locuitori

Băiuş este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cociulia Nouă și Băiuş. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Băiuș a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.