02 iunie 2011, 17:56 Sănătate views 13303
02 iunie 2011, 17:56 Sănătate views 13303

E.coli – un microorganism necunoscut de medicină. Haosul se extinde

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de msnbc.com, a declarat, că tulpina bacteriei Escherichia coli (E.coli), care provoacă infecţiile intestinale mortale în Europa - este un microorganism principial nou, cu care medicina de astăzi nu s-a confruntat încă.

Potrivit rezultatelor preliminare a cercetărilor genetice ale acestei tulpini de bacterie, este vorba de o formă a două bacterii E.coli care au suferit mutaţii. Expertul în securitatea alimentară a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Hilde Kruse, a declarat că tulpina nouă este „mult mai virulentă” în comparaţie cu bacteriile de la care provine.

Boala se manifestă prin greţuri, dureri abdominale şi diaree hemoragică, insuficienţă renală acută şi anemie. Persoanele cu o asemenea simptomatică, trebuie să se adreseze de urgenţă medicului. Pacienţii infectaţi sînt spitalizaţi şi supuşi dializei şi transfuziilor de sînge în secţiile de reanimare şi nefrologie.

Pînă în prezent din cauza acestei infecţii în Europa au murit 17 persoane, 1,5 mii sînt infectaţi, iar 470 dintre ei au făcut complicaţii rare la rinichi.

Recent tulpina letală de E.coli, care face ravagii în Europa, a fost depistată în SUA.

Pentru a micşora riscul îmbolnăvirii se recomandă respectarea cu stricteţe a normelor de igienă.

Materialul video vizionaţi pe msnbc.com

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
708 locuitori

Sloveanca este un sat din cadrul comunei Bălăşeşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 708 oameni. Satul Sloveanca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.