10 februarie 2015, 09:26 Sănătate views 8257
A facut cativa pasi pe gheata si a cazut sub ea! Ce reguli trebuie sa urmezi ca sa ajuti sinistratul (VIDEO)
10 februarie 2015, 09:26 Sănătate views 8257

A facut cativa pasi pe gheata si a cazut sub ea! Ce reguli trebuie sa urmezi ca sa ajuti sinistratul (VIDEO)

Salvatorii continua sa bata alarma ca mersul pe gheata in aceasta perioada este periculos.

Pentru aceasta, salvatorii au organizat un exercitiu. Acesta a aratat ca doar la cativa pasi de mal, persoana se prabuseste in apa, iar hainele groase ii limiteaza miscarile, obosind sa mai ceara ajutor.

Salvatorii au prezentat principalele metode de interventie la salvarea sinistratului. Dupa ce omul este salvat din apa, specialistii recomanda sa i se scoata hainele ude, sa fie invelit cu o plapuma si sa consume bauturi calde. In cazul in care persoana este inconstienta, masurile de resuscitare pot da rezultat, daca aceasta s-a aflat nu mai mult de 6 minute sub apa rece a bazinului acvatic, spun salvatorii.

Intr-un comunicat de presa al SPCSE se anunta ca de la inceputul anului 2015 o persoana si-a pierdut viata inecata, iar alti 29 de oameni au fost salvati de angajatii statiilor de salvare.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

gheata , pericol , salvatori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1600
Populația:
743 locuitori

Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Gălăşeni, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 743 de oameni. Satul Mălăești a fost menționat documentar în anul 1600.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.