01 decembrie 2014, 11:22 Sănătate views 9853
Gripă aviară, în Europa!
Foto: libertatea.ro
01 decembrie 2014, 11:22 Sănătate views 9853

Gripă aviară, în Europa!

Un nou focar de gripă aviară a fost descoperit într-o crescătorie de păsări din vestul Olandei, au anunțat duminică autoritățile olandeze. Acestea nu au putut spune deocamdată dacă este vorba de aceeași tulpină extrem de patogenă depistată în alte părți ale țării.

"Gripa aviară a fost depistată într-o crescătorie de păsări din Zoeterwoude, fiind afectate circa 28.000 de păsări", a anunțat într-un comunicat Ministerul Economiei. "Păsările au fost infectate cu o variantă a virusului H5 al gripei, dar nu știm încă dacă este vorba sau nu de aceeași tulpină de virus extrem de patogenă ca în celelalte cazuri", se mai spune în comunicat.

Virusul H5N8 "extrem de patogen" pentru păsări a fost depistat acum două săptămâni în Olanda, autoritățile fiind de părere că el ar fi fost adus din Asia de păsări migratoare. Virusul prezintă un risc scăzut pentru om, contrar lui H5N1, din cauza căruia au murit 400 de persoane din 2003, îndeosebi în Asia. O altă tulpină de gripă aviară, H5N9, a dus la moartea a 170 de oameni din 2013, când a apărut. Ultimul focar de gripă aviară a fost descoperit în Olanda la circa 35 km nord-vest de Hekendorp, unde primul caz a fost detectat la jumătatea lunii noiembrie și unde au fost ucise 150.000 de păsări.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

gripa , virus , sanatate , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
272 locuitori

Alexăndreşti este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucuieţii Vechi, Cucuieţii Noi, Ivăneşti și Alexăndreşti. Localitatea este situată la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 198 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 272 de oameni. Satul Alexăndrești a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.