Arată noutățile începînd cu...

eye 9109 Vizualizări

Un obicei pe care îl avem dimineaţa ne poate afecta sănătatea


Foto: gandul.info

Mulţi dintre noi facem acest lucru în fiecare dimineaţă, înainte să ne ridicăm din pat. Pe termen lung, obiceiul ne poate dăuna sănătăţii.

Mulţi dintre noi ne întindem dimineaţa, înainte de a ne ridica din pat, pentru a ne trezi. Pe termen lung, acest obicei plăcut poate deveni periculos pentru organism pentru că ne solicită prea mult coloana vertebrală, explică specialiştii.

În timpul nopţii la nivelul vertebrelor se exercită o anumită presiune, iar întinsul corpului de dimineaţă stând în pat creşte această presiune.

Ideal este să ne întindem după ce ne ridicăm din pat şi petrecem câteva minute având diverse activităţi, ne spălăm pe dinţi sau ne facem o cafea.

Dacă respecţi acest sfat poţi obţine diverse beneficii de pe urma obiceiului de dimineaţă. Vei observa o creştere a flexibilităţii şi a coordonării, o îmbunătăţire a circulaţiei sângelui, o îmbunătăţire a posturii şi o senzaţie de relaxare a muşchilor încordaţi care însoţesc stresul.

Cuvinte cheie:

om , Obicei , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Fundurii Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1581
Populația:
3519 locuitori

Fundurii Vechi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3519 oameni. Satul Fundurii Vechi a fost menționat documentar în anul 1581.

Citeşte mai departe