Arată noutățile începînd cu...

eye 8295 Vizualizări

Un obicei pe care îl avem dimineaţa ne poate afecta sănătatea


Foto: gandul.info

Mulţi dintre noi facem acest lucru în fiecare dimineaţă, înainte să ne ridicăm din pat. Pe termen lung, obiceiul ne poate dăuna sănătăţii.

Mulţi dintre noi ne întindem dimineaţa, înainte de a ne ridica din pat, pentru a ne trezi. Pe termen lung, acest obicei plăcut poate deveni periculos pentru organism pentru că ne solicită prea mult coloana vertebrală, explică specialiştii.

În timpul nopţii la nivelul vertebrelor se exercită o anumită presiune, iar întinsul corpului de dimineaţă stând în pat creşte această presiune.

Ideal este să ne întindem după ce ne ridicăm din pat şi petrecem câteva minute având diverse activităţi, ne spălăm pe dinţi sau ne facem o cafea.

Dacă respecţi acest sfat poţi obţine diverse beneficii de pe urma obiceiului de dimineaţă. Vei observa o creştere a flexibilităţii şi a coordonării, o îmbunătăţire a circulaţiei sângelui, o îmbunătăţire a posturii şi o senzaţie de relaxare a muşchilor încordaţi care însoţesc stresul.

Cuvinte cheie:

om , Obicei , sanatate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Viişoara

Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
638 locuitori

Viişoara este un sat din cadrul comunei Purcari, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Viişoara a fost întemeiat în anul 1964.

Citeşte mai departe