04 februarie 2014, 14:18 Sănătate views 15677
Alimente sănătoase pentru oase
Foto: skalpil.ru
04 februarie 2014, 14:18 Sănătate views 15677

Alimente sănătoase pentru oase

Pentru a fi sănătos trebuie sa consumi și alimente sănătoase. Pe lîngă stilul de viață activ și lipsa exceselor de orice fel, o dietă bazată pe alimente sănătoase contribuie din plin la buna funcționare a organismului, la păstrarea tonusului bun și la menținerea sănătății fizice și psihice. Iată o listă cu alimente sănătoase pentru oase, alcătuită de nutritioniștii germani.

  • Migdalele conțin magneziu și ajută oasele să rămînă sănătoase.
  • Spanacul, datorită fierului și calciului pe care le conține, face oasele mai rezistente și ajută la functionarea mușchilor.
  • Meiul întărește dinții, oasele și stimulează creșterea copiilor.
  • Secara este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum vitaminele B, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
  • Brînza întărește oasele fiind o sursă bună de calciu.

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , corp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.