29 iulie 2013, 10:48 Sport views 8161
29 iulie 2013, 10:48 Sport views 8161

Veteranii baschetului moldovenesc au devenit vicecampioni mondiali


Foto: protv.md

Veteranii baschetului moldovenesc nu îmbătrînesc. Naționala Moldovei a devenit vicecampioană mondială în categoria de vîrstă peste 55 de ani. Deși au ocupat a doua treaptă a podiumului, jucătorii moldoveni au rămas mulțumiți de rezultatul obținut la turneul din Grecia, relatează protv.md.

Selecționata Moldovei de baschet a cîștigat ambele meciuri în faza grupelor la Campionatul Mondial printre veterani. Tricolorii au învins reprezentativele din Peru și Letonia. Partida din semifinala cu Slovenia a fost însă mult mai dificilă, întrucît adversarii au condus o mare parte a meciului. Baschetbaliștii moldoveni au reușit însă să schimbe parcursul întîlnirii și au adjudecat victoria cu rezultatul de 66 la 51.

In duelul pentru medaliile de aur Moldova s-a întîlnit cu Germania. Pentru a se pregăti mai bine nemții au venit în Grecia cu două săptămîni înainte de începerea Campionatului Mondial. Norocul nu a fost însă de partea Moldovei în meciul de finală. Veteranii noștri au pierdut cu 60 la 75 și s-au ales cu medaliile de argint. La competiția din Grecia au participat 28 de echipe naționale.

Campionatul Mondial la baschet printre veterani se desfășoară o dată în 2 ani. Următorul turneu va avea loc în Statele Unite. Veteranii moldoveni spun că se antrenează permanent de 3 ori pe săptămînă.

Cuvinte cheie:

baschet , moldovenii , victorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
4151 locuitori

Cocieri este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cocieri şi Vasilievca. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4151 de locuitori. Satul Cocieri a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.