18 ianuarie 2024, 15:00 Sport views 1416
Tenismanul Radu Albot a revenit în echipa națională după o pauză îndelungată
18 ianuarie 2024, 15:00 Sport views 1416

Tenismanul Radu Albot a revenit în echipa națională după o pauză îndelungată

Radu Albot, cel mai bun tenisman moldovean, face parte din lotul convocat pentru meciul cu Uruguay din play-off-ul Grupei Mondiale II a Cupei Davis, ediția din 2024. Albot nu a mai jucat la echipa națională din anul 2016.

"Am spus atunci că imediat după ce băieții se vor califica din grupa a treia în grupa a doua neapărat voi participa. Nu a fost o convingere. A fost așa o înțelegere neoficială. Imediat cum s-au calificat am spus că sigur voi juca și eu. Chiar dacă nu știam că va fi atît de departe - în Uruguay -, decizia a fost luată din timp. Au fost mai mulți factori care nu mi-au permis să joc în Cupa Davis pînă acum. Programul meciurilor din grupa a treia concidea cu cel de la Wimbledon.", a declarat tenismanul Radu Albot, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md.

Pe lîngă Radu Albot, din lot mai fac parte Alexandru Cozbinov, Ilie Snițari și Ilie Cazac, cel care abia în acest an va atinge majoratul. Acesta din urmă va fi coechipier cu idolul său.

"Desigur, cînd eram copil îl admiram și pînă acum îl admir pe Radu. Sunt foarte bucuros de această oportunitate de a juca alături de el. Pot să zic că e un vis care s-a îndeplinit.", a dezvăluit tenismanul Ilie Cazac

Echipa va fi condusă de căpitanul Andrei Ciumac, fost component al echipei naționale de Cupa Davis a Republicii Moldova.

"Anul trecut am jucat bine și am promovat. Sper că și în partida cu Uruguay vom cîștiga", a menționat Andrei Ciumac, căpitanul echipei naționale

Reprezentativa Republicii Moldova se va confrunta cu cea a Uruguayului tocmai la Montevideo.

Partidele se vor disputa în perioada 2-4 februarie în formatul "cel mai bun din trei partide", două de simplu, urmate - în caz de necesitate - de cea de dublu.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.