24 octombrie 2023, 11:00 Sport views 1453
Dosca a obținut al cincilea titlu de campion mondial la jocul de dame în programul blitz printre veterani
24 octombrie 2023, 11:00 Sport views 1453

Dosca a obținut al cincilea titlu de campion mondial la jocul de dame în programul blitz printre veterani

Marele maestru internațional Ion Dosca a obținut al cincilea titlu de campion mondial la jocul de dame în programul blitz printre veterani, depășindu-i cu doua puncte pe campionul mondial – Yurie Korolev din Rusia si campionul Asiei Alișer Artîcov din Uzbechistan.

Elena Tkachenko, antrenoarea și soția lui Ion Dosca, a declarat pentru IPN că pregătirile pentru campionatul mondial care are loc în localitatea Alanya, Turcia, în perioada 21-30 octombrie, au început în luna iunie cu Campionatul Țărilor Baltice, la care Ion Dosca a fost cel mai bun în toate trei programe printre veterani, apoi au continuat în Jurmala, Letonia și au decurs cu succes.

Ieri, au început competițiile în programul classic (de bază), la care campionul moldovean deține șase titluri de campion mondial, alături de alte trei de campion european.

Ion Dosca este cel mai galonat jucător moldovean. Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), medaliat și campion al sindicatelor Uniunii Sovietice (1979,1981),

medaliat și campion al Uniunii Sovietice (1990,1991), varianta rusă, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000), multiplu premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), vicecampion la jocurile intelectuale mondiale (Beging 2008) și de 20 ori campion al Republicii Moldova.


Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

campion , Dame

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1883 locuitori

Svetlîi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexeevca și Svetlîi. Localitatea se află la distanța de 30 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Svetlîi a fost menționat documentar în anul 1913 cu denumirea Denevița Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.