21 iunie 2023, 14:00 Sport views 1417
Sportivii moldoveni, printre cei mai buni la Armwrestling
21 iunie 2023, 14:00 Sport views 1417

Sportivii moldoveni, printre cei mai buni la Armwrestling

Sportivii moldoveni au avut o evoluție extraordinară în cadrul Campionatului European de Armwrestling și Para-Armwrestling, ediţia a 32-a. Naționala Republicii Moldova a adunat în palmaresul său 11 medalii, dintre care 4 de aur, 1 de argint și 6 de bronz.

În perioada 11-17 iunie 2023, municipiul Chișinău a găzduit Campionatul European de Armwrestling la care au participat peste 1500 de sportivi din 30 de țări.


Într-un stil de zile mari și-a confirmat supremația liderul incontestabil al reprezentativei noastre, Daniel Procopciuc, categoria de greutate de pînă la 75 kg, care este la al șaselea titlu consecutiv de campion european, el fiind și cvadruplu campion mondial, transmite Noi.md.

De o dublă de aur a avut parte și lotul feminin, prin Marina Iordachi, la categoria de 80 kg, care este la prima sa participare la un Campionat European, avînd un debut cu adevărat de bun augur.

De două medalii s-a învrednicit încă o participantă a lotului feminin, Mihaela Gavriș, categoria 70 kg, cucerind bronzul la ambele brațe. Încă două medalii și-a adăugat în palmares Tiberius Țurcan, categoria 55 kg, care în primele zile competiționale a realizat o dublă de aur la juniori. De această dată, el a cucerit o distincție de argint la brațul drept și una de bronz la cel stîng.

Încă trei medalii de bronz pentru selecționata Moldovei a adus Natalia Șcuratcova în cîntarul de pînă la 50 kg, Vasilii Șcuratcov 85 kg și Alexandru Bînzari 90 kg.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

armwrestling , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5220 locuitori

Vorniceni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Vorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5220 de oameni. Satul Vorniceni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.