16 mai 2023, 16:00 Sport views 1252
Campionatul Moldovei la baschet - marii cîștigători
16 mai 2023, 16:00 Sport views 1252

Campionatul Moldovei la baschet - marii cîștigători

S-a încheiat Campionatul Republicii Moldova de Baschet pentru sezonul 2022-2023, seniori, feminin și masculin. La competiție, au fost înregistrate 6 echipe feminine și 7 echipe masculine.

La proba feminină de baschet, au jucat echipele UTM - ABRC Căușeni pentru locurile 3-4. Sportivele Universității Tehnice din Moldova au obținut medalia de bronz la campionat.

Marea finală a fost jucată de către reprezentantele echipelor ASEM și Găgăuzia. Cu scorul de 91:61 echipa ASEM a devenit Campioană Națională în sezonul 2022-2023.

Clasificarea la proba de baschet feminin la Campionatul Republicii Moldova de Baschet:

  • Locul I – Academia de Studii Economice din Moldova
  • Locul II – Găgăuzia
  • Locul III – Universitatea Tehnică din Moldova
  • Locul IV - ABRC Căușeni.

La proba masculină de baschet, în finală, pentru locul 3-4 au jucat echipele Gloria -Sparta, ultima reușind să obțină victorie cu scorul de 92:100 și să devină deținătoare a locului 3.

Meciul decisiv pentru titlul de campion s-a dat între echipele Ceadîr-Lunga și Școala Sportivă Specializată Bplți, ultima devenind campioană cu scorul de 77:111.

Clasificarea la proba de baschet masculin la Campionatul Republicii Moldova de Baschet:

  • Locul I – Școala Sportivă Specializată Bălți
  • Locul II – Ceadîr-Lunga
  • Locul III – Sparta
  • Locul IV - Gloria

Sergiu Gurin, secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, a apreciat rezultatele obținute la Campionatul Republicii Moldova la Baschet și a subliniat deschiderea ministerului de a oferi tot sprijinul tinerilor sportivi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Campionat , baschet , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
201 locuitori

Mihailovca Nouă este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 201 oameni. Satul Mihailovca Nouă a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.