20 iulie 2022, 11:45 Sport views 1692
Campioana Moldovei va lupta pentru un loc în turul trei preliminar al Ligii Campionilor
20 iulie 2022, 11:45 Sport views 1692

Campioana Moldovei va lupta pentru un loc în turul trei preliminar al Ligii Campionilor

Sheriff Tiraspol continuă aztăzi aventură europeană. După ce a trecut de bosniacii de la HŠK Zrinjski, campioana Moldovei va lupta în această seară, de la ora 21:15, pentru un loc în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Tiraspolenii vor juca turul contra formației NK Maribor, Slovenia, pe stadionul Ljudski vrt din Maribor.

Partida va fi transmisă în direct de postul de televiziune Sportklub 1.

Returul se va juca pe 26 iulie, ora 20:00, la stadionul Zimbru din Chișinău.Vă reamintim, că Comitetul Executiv UEFA a decis, pe 24 iunie, că orașul Tiraspol nu poate găzdui meciurile din competițiile UEFA, pînă la noi dispoziții.

Meciul Maribor - Sheriff va fi arbitrat de către austriacul Harald Lechner (39 de ani), arbitru FIFA din 2010. El va fi ajutat de asistenții Andreas Heidenreich, Maximillian Kolbitsch și al patrulea oficial Markus Hameter.

Brigada de arbitri Harald Lechner, Andreas Heidenreich și Maximillian Kolbitsch a mai deservit o partidă cu participarea tiraspolenilor! Pe 23 august 2018, la stadionul Sheriff din Tiraspol, brigada de arbitri a condus meciul tur din cadrul play-off-ului Ligii Europei, în care Sheriff a învins cu 1-0 pe Qarabag din Azerbaidjan.

Sheriff evoluează pentru a 24-a oară în cupele europene și va susține astăzi al 138-lea meci. Bilanț: 42 victorii, 40 egalități, 55 înfrîngeri. Golaveraj 125-140.

Va fi al 87-lea meci al tiraspolenilor în Liga Campionilor! Sheriff a obținut 32 de victorii și 18 remize, iar în 36 de partide a fost învinsă. Golaveraj 91-89.

În primul tur preliminar al Ligii Campionilor, ediția 2022/23, tiraspolenii au învins HŠK Zrinjski, Bosnia și Herțegovina cu scorul general 1-00-0, în deplasare, și 1-0 (autogol Igor Savić în minutul 22), acasă.

Campioana Moldovei va juca pentru a 19-a oară în turul doi preliminar al Ligii Campionilor. În 7 cazuri tiraspolenii au avansat în faza următoare a competiției, iar de 11 ori au fost eliminați din competiție.

Antrenorul croat Stjepan Tomas nu poate conta nici azi pe atacantul nigerian Iyayi Atiemwen, care s-a accidentat în meciul tur cu HŠK Zrinjski.

Sheriff și Maribor se întîlnesc în premieră.

Anterior, Sheriff a mai jucat o dată împotriva unei echipe slovene, în etapa preliminară a Cupei UEFA. În sezonul 2000/01, “galben-negrii” au fost învinși de NK Olimpija Ljubljana Željezničar Sarajevo cu 0-0 și 0-3.

Învingătoarea dublei manșe va accede în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, iar echipa învinsă își va continua parcursul european în Liga Europei. În cazul în care va trece de sloveni, campioana Moldovei va juca în turul 3 preliminar cu cîștigătoarea duelului HJK Helsinki (Finlanda) - Viktoria Plzeň (Cehia). Partida tur va avea loc pe stadionul Zimbru, pe 2/3 august, iar returul este programat pentru 9 august, în deplasare.

Dacă va pierde duelul cu Maribor, Sheriff va juca în turul trei preliminar al Ligii Europei, iar adversară va fi învinsa din runda 2 preliminară a Ligii Campionilor: HJK Helsinki (Finlanda) - Viktoria Plzeň (Cehia).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Sheriff , fotbal , Liga Campionilor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
759 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ialoveni și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 759 de oameni. Satul Alexandrovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.